2020-04-08 13:33:42• hírek • Közlemény

Interneten közvetítik a szentmiséket nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton is

A hívek kérésére interneten lehet majd követni a nagycsütörtöki, nagypénteki és nagyszombati püspöki szentmiséket, szertartásokat is.

Jelen járványhelyzetben és a kijárási tilalom miatt, a templomba járó híveknek nem marad más lehetőségük, mint hogy televízión, rádión vagy interneten kövessék a szentmisék élő közvetítéseit. Sokan ugyanakkor vágynak rá, hogy saját egyházmegyéjük valamelyik templomából közvetített, püspökük celebrálásában történő szentmiséken vegyenek virtuálisan részt. Erre válaszol a Szatmári Római Katolikus Püspökség azzal, hogy a korábban már hírül adott, krizmamise közvetítése mellett a szent háromnap további püspöki szentmiséit, szertartásait is közvetíti a szatmárnémeti Zárda templomból. Így nagycsütörtökön a 10 órától kezdődő krizmamise mellett este 7-től az Eucharisztia alapításának (utolsó vacsora) emlékére bemutatásra kerülő szentmisét, nagypénteken este 7-től az ilyenkor szokásos szertartást, nagyszombaton pedig szintén este 7-től a vigília szertartást közvetíti Facebook-oldalán.

A híveket kérik, hogy a közvetítésekbe való bekapcsolódásuk során igyekezzenek minden tennivalót szüneteltetve, minél jobban követni, minél inkább átélni a nagyhét és húsvét történéseit, üzeneteit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: